Працюємо запрограмою "Навчіть дитину захищатися"

Як добре, коли батьки йдуть на взаємодію з педагогами дошкільного закладу. Адже в батьків і вихователів одна мета: виростити здорову, життєрадісну, повноцінну особистість.
Завжди у співпраці з родинами вихованців психолог садочка «Сонечко» Іванчук Ольга Анатоліївна,  яка допомагає, консультує та радить.
Крім традиційних психологічних занять в травні 2016 року  з дітками середнього та старшого дошкільного віку, у малих підгрупах,  проходять  заняття за програмою «Навчіть дитину захищатися», запропоновану українським фондом «Благополуччя дітей», в рамках  кампанії «Один із п’яти» головні цілі якої попередження сексуального насильства над дітьми.  Така важка проблема розглядається з дошкільнятами в легкій ігровій формі, з  використанням наочності, з участю казкового героя Кіко, що вчить малят основних правил безпечної поведінки з дорослими.

Заняття проходять з лише за письмовою згодою  батьків вихованців, які ознайомлені з програмою «Навчіть дитину захищатися» та її цілями. Попередньо для того щоб отримати цю згоду з родинами вихованців був проведений семінр-тренінг, який ознайомив їх з особливостями цієї програми, переконав присутніх у важливості роботи з дітьми у цьому напрямку.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Цікаво знати: Народна іграшка в дитячих руках

Психологічний тренінг "Складові гарного настрою"

Методична скарбничка. План тематичного тижня в ЗДО "Безпека дорожнього руху"