І знову новосілля...

21 жовтня оновлений дитячий садочок «Сонечко» відсвяткував чергове «новосілля»…
А історія цього славного дитячого закладу розпочалася ще у 1969 році, коли збудований працівниками Ржищівського заводу «Радіатор» дитячий комбінат радо зустрів перших  вихованців – дошкільнят від 3-х до 7-ми років.
З того часу спливло багато часу і наш садочок пережив не дуже приємні моменти своєї історії. У 1998 році заклад припинив свою роботу. Його кімнати, коридори, зали були віддані для потреб міста. Тут гостювала одна із шкіл, міський музей, будинок творчості, музична школа…
Але  ситуація змінилася. Своє нове народження ДНЗ відсвяткував у вересні 2005 року…
Саме з моменту відновлення роботи дитячого садка гостро постало питання про капітальний ремонт приміщення закладу. Йшли роки. Силами батьків, колективу, адміністрації міста, спонсорів та меценатів садочок змінювався: були здійснені ремонтні роботи у всіх групових приміщеннях, музичному залі, частково замінені вікна та двері, встановлений новий ігровий майданчик, впорядковано територію. Значний вклад у проведення цих робіт зробили шефи – працівники та адміністрація заводу «Радіатор». Саме завдяки їм було відремонтовано  спортивний зал, дитячі альтанки, господарські приміщення на подвір’ї,  споруджена літня сцена, відновлено центральний вхід ДНЗ та коридор. А от зовні дитячий садочок виглядав не дуже ошатно...
Велося багато розмов про необхідність утеплення та відновлення фасадів, ремонт даху, заміну вхідних дверей та вікон. У 2011 році був навіть виготовлений проект капітального ремонту ДНЗ, але далі справа не рухалась.
І ось нарешті у серпні 2016 року на подвір’я дитячого садочка прибула бригада будівельників ТОВ «С.В.С. Груп» (керівники: Роздобудько Сергій Віталійович та Карпенко Віктор Михайлович), яка взялася за  утеплення фасаду, опорядження цоколю та відмостки,  заміну покрівлі, старих вікон та дверей.  Наш садочок змінювався та гарнішав на очах.
А початку ремонтних робіт та втіленню цього проекту передувала кропітка та непомітна для більшості робота депутата Київської обласної ради Кузьменка Руслана Олександровича, який  не стомлювався стукати у владні кабінети, домовлятися та переконувати про необхідність проведення капітального ремонту дошкільних закладів нашого міста. І ось результат – з обласного бюджету надійшли кошти для здійснення комплексу ремонтних робіт у дошкільному навчальному закладі «Сонечко». Із міського бюджету було профінансовано 10 % від потрібної суми.
І  нарешті 21 жовтня дошкільний навчальний заклад «Сонечко» вкотре відсвіткував своє нове народження. У музичній залі ДНЗ було сонячно від дитячих щирих усмішок, батьківських слів вдячності та привітань від шанованих гостей. Під час святкового дійства дітлахи у своїх віршах та піснях висловили слова вдячності усім працівникам  садочка за їхню  турботу та підтримку, а також пообіцяли в майбутньому опанувати різноманітні професії та стати достойними громадянами нашої держави.
Ми впевнені, що  гості, які завітали цього дня у дитсадочок «Сонечко», змогли ненадовго поринути у спогади дитинства: барвисті, духмяні й теплі. Так хочеться зберегти у пам'яті все,що відбувалося того дня, не розгубивши жодної краплиночки, жодної деталі, подробиці.
Щирі слова вдячності за відновлення закладу із побажанням радості, добра, благополуччя  були сказані і батьками вихованців, які точно знають, що діти – це найдорожче, що у нас є - наше життя і наша надія.
Сьогодні з упевненістю можна сказати, що зимові холоди нас не лякають. В затишних кімнатах нашого садочка дітворі тепер буде ще тепліше та веселіше. А від одного погляду на яскравий фасад, нові вікна, двері та дах закладу стає радісно на душі. У нашому колективі справжнє свято!

Колектив дошкільного навчального закладу «Сонечко» дякує усім небайдужим людям, що долучилися до втілення цієї доброї справи. Дякуємо тим, хто в душі вболівав за проведення капітальних ремонтних робіт у ДНЗ. Дякуємо батькам наших дітлахів, які ніколи не відмовляють у допомозі. Слова щирої вдячності Кузьменку Руслану Олександровичу та виконучій обов’язки міського голови Чорненькій Крістіні Іванівні за уміння досягати поставленої мети та постійну  підтримку дошкільних закладів міста. Раді будемо бачити усіх в нашому оновленому та затишному дитячому садочку «Сонечко»!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Цікаво знати: Народна іграшка в дитячих руках

Психологічний тренінг "Складові гарного настрою"

Методична скарбничка. План тематичного тижня в ЗДО "Безпека дорожнього руху"